Verzendkosten 2,95 | Gratis verzending boven  € 45 |  Snelle levering

0 items - €0.00 0

Blessure Compressiekousen

Tapesocks zijn gebaseerd op kinesio tape De sokken zijn ontwikkeld om blessures te voorkomen en dragen bij aan een sneller herstel na sportblessure.

Blessure Compressiekousen

Tapesocks zijn gebaseerd op kinesio tape De sokken zijn ontwikkeld om blessures te voorkomen en dragen bij aan een sneller herstel na sportblessure.

Toont alle 4 resultaten


Shin Splint?

Tibialstress syndrome is een verzamelnaam voor een aantal blessures aan het onderbeen. De meest voorkomende blessure is Shin Splints (vaak onder hardlopers).

Shin splint wordt vaak veroorzaakt door overbelasting in combinatie met een afwijking van de voet (denk aan een doorgezakte voet, zie ook pronatie sok). De fysiotherapeut kan het herstel begeleiden door bijvoorbeeld kinesiotape te gebruiken.

Enforma heeft compressie sokken ontwikkeld waarbij de tape ter ondersteuning van de spieren op het scheenbeen zijn aangelegd. De sokken ondersteunen het herstel zodat sporthervatting kan plaats vinden.

Bekijk Shinsplint sokken

Enkel blessure?

Na het oplopen van een enkelblessure, kan er door bv de fysiotherapeut of trainer worden gekozen om de enkel te tapen. Deze kinesio tape zorgt voor extra stabiliteit die de enkel vaak mist na een trauma. Enforma heeft sokken ontwikkeld waarbij de tape in de sok ter ondersteuning is verweven. Daardoor wordt de enkel op de juiste plaatsen ondersteund waardoor er optimaal herstel kan plaats vinden.Ook als de blessure hersteld is, kan je de sok ter ondersteuning blijven gebruiken. Uiteraard is het belangrijk de stabiliteit van de enkel te blijven trainen!

Bekijk Enkel stabilisatie

Achillespees blessure?

Achillespeesklachten zijn lastig in het dagelijks leven en vooral tijdens sporten. Het kan een langdurige blessure zijn. Deze klachten worden in de behandeling bij de podoloog en/of fysiotherapeut met regelmaat ondersteund door kinesiotape.

Enforma heeft speciaal voor achillespees blessures een sok ontwikkeld waarbij de tape ter ondersteuning in de sok zit verwerkt in het verloop van de achillespees. Daarnaast geeft de sok compressie. Hierdoor krijgt de pees ondersteuning en kan daardoor bijdragen aan het herstel van de achillespees.

Bekijk Achilles Stabilizer sokken

Pronatie?

Wanneer er sprake is van een doorgezakte voet (pronatie van de voet), kunnen er tijdens en/of na het sporten klachten ontstaan van voet, enkel, knie of zelfs heup. Een doorgezakte voet kan bijvoorbeeld een shin splint blessure veroorzaken. Deze scheenbeenblessure is pijnlijk en zorgt voor een beperking in het sporten en dagelijks leven. Ook de voet, enkel en knieklachten kunnen beperkingen opleveren tijdens het sporten.

Enforma heeft een sok ontwikkeld waarbij de voet wordt gecorrigeerd. Dit kan naast een aangepaste zool bijdragen aan het goed afwikkelen van de voet. 

Deze sok is de korte variant van de Tibial stress sok van Enforma. (shin splint)

Bekijk Pronatie Controle sokken