Compressie vliegtuigsokken

Lang in een vliegtuig zitten kan niet echt relaxed zijn, maar het is ook niet goed voor je gezondheid, zeggen de specialisten. Zij adviseren compressiesokken! 

De kans op trombose kan door het vliegen 10 keer zo groot zijn. Trombose is een bloedprop die de bloedstoevoer naar de organen verhindert.  De vliegtuig compressiesokken hebben een lichte compressie. Daar heeft Enforma socks goed over nagedacht met een compressie tussen 12-15mmgh. 

Betere doorbloeding

Vliegtuig compressiesokken of recovery socks zorgen voor een betere doorbloeding. Door het gebruik heb je minder kans op trombose, dus een verlaagd risico. Menig stewardess staan op compressiesokken tijdens lange afstandsvluchten. Zijn er ook nadelen? De meeste merken zijn erg warm en plakkerig aan de benen en zijn niet echt charmant. De compressiesokken van Enforma socks zijn gemaakt van speciaal materiaal, zodat je voeten niet warm of koud aanvoelen. En dat is een pluspunt!

Alternatieven voor de steunkous

Zijn er geen andere opties om het risico op trombose preventief tegen te gaan? Zeker wel: veel water drinken tijdens de vlucht. Sla het glaasje Moët champagne van de stewardess maar af. En probeer wanneer het kan even een rondje te lopen in het vliegtuig.

Leave a comment