Sokken tegen blessures, bestaat dat echt? Sinds een aantal jaar zijn er compressiesokken te koop voor het sporten. De sokken zorgen voor een betere doorbloeding, afvoeren van afvalstoffen en mogelijk sneller herstel. Een ander voordeel is dat de compressiesokken je meer energie geven, spieren warm houden en de huid beschermen tegen blessures bij het sporten.

De markt van compressiesokken is in ontwikkeling. Bij de nieuwste innovatie Enforma socks worden verschillende drukwaardes in compressiesokken te verwerkt. Daardoor kan de kinesio taping techniek worden toegepast in compressiesokken. Door een goede samenwerking tussen medisch specialisten en sokken ingenieurs is er een nieuwe innovatie in compressiesokken ontwikkeld. 

Vanaf nu is het mogelijk om de vier meest voorkomende blessures (Shinsplints, Tibialstress syndrome, achillespees blessure, enkelblessure en pronatie.) betere ondersteuning te geven tijdens het sporten. De compressiesokken doen hun werk en de medical taping zones geven extra ondersteuning op de plaats waar je het echt nodig hebt.

De top vier blessures aan je voeten en benen zijn:

  1. Shinsplints / Tibialstress.
  2. Achillespees ontsteking. (Achilles tendinitis)
  3. Enkel stabiliteit.
  4. Pronatie.

Sporten met sokken tegen blessures van Enforma socks kan preventief worden gebruikt.  Tevens kunnen de sokken worden ingezet bij reeds bestaande blessures om zo het herstel te ondersteunen en sport hervatting kan plaats vinden. 

Leave a comment

Complimenten!
★★★★★
Mijn complimenten over de snelle levering en de vriendelijke klantenservice.”

KvK  689111106
B.T.W. 174069601